Back

Voor U. Strijd voor Zichtbaarheid en Eerlijk Spel in de Vlaamse Politiek

Vandaag heeft onze partij, Voor U, eindelijk een nummer op het stembiljet gekregen—17. Het was niet eenvoudig om dit te verkrijgen. Alle andere partijen kregen hun nummers al op 5 april, hoewel de officiële deadline voor het indienen van de kandidatenlijsten de 13e april was. Op de een of andere manier hadden alle partijen behalve Voor U het voorrecht zichtbaar te zijn.

Voor U is een nieuwe partij, opgericht in december 2023. Het is ongelooflijk moeilijk om door de stilte van de door de overheid gesubsidieerde Vlaamse media VRT heen te breken.

Voor U is een liberaal alternatief voor de rechtse en extreemrechtse partijen in Vlaanderen, maar het krijgt geen zichtbaarheid onder de Vlamingen – ze weten simpelweg niet dat het bestaat. Bovendien heeft de partij niet de middelen of toelagen om op hetzelfde niveau van zichtbaarheid campagne te voeren als andere traditionele partijen die overheidsondersteuning krijgen.

Ondanks alle barrières heeft Voor U in slechts enkele maanden meer dan 7500 handtekeningen van gewone Vlaamse mensen verzameld die bevestigen dat ze achter het recht van de partij staan om opgenomen te worden in het Belgische politieke landschap. De vastberadenheid van deze mensen om de partij te steunen was sterker dan het falen van de overheidssite om de handtekeningen te registreren.

Het zwijgen over 350 kandidaten van Voor U en duizenden van haar supporters is versterkt door de niet-inclusie van de partij in de bekende Stemtest van VRT, waar toekomstige kiezers zich konden identificeren met de standpunten van de partij over verschillende onderwerpen zoals abortus, de EU-integratie van Oekraïne of migratie.

De Stemtest is een soort spel waaraan miljoenen Vlamingen deelnamen. Het creëerde een beeld in de geest van de kiezer waarin de partij Voor U afwezig was. Alleen traditionele partijen die al zetels in het parlement hadden, werden opgenomen.

Voor deze miljoenen zou deze Test de enige keer tussen nu en de verkiezingsdag zelf kunnen zijn geweest waarop ze het logo van de partij hadden kunnen zien. De test van de door de overheid gesubsidieerde tv-zender beïnvloedt vooraf de geest van de kiezers en vervalst zo op een verborgen manier de resultaten.

Dit is niet acceptabel in een democratie. België is een van de landen die diversiteit en inclusie hoog in het vaandel dragen, en Vlaanderen is de regio van mensen met een uitgesproken mening die oprecht voor rechtvaardigheid staan.

Wij streven naar democratie. En als u rechtvaardigheid nastreeft, kunt u de test invullen om te zien hoe uw standpunten overeenkomen met het programma van de partij Voor U en dit delen met uw Vlaamse vrienden.

Stemtest ->

#MartaBarandiy

By using this website you agree with Cookies and Privacy Policies. Read the Policies