Back

Publicaties

juni 8, 2024

Nu we de Europese Parlementsverkiezingen van 6 tot 9 juni 2024 naderen, wil ik graag met u in contact komen en delen waarom uw stem cruciaal is voor de toekomst van onze Europese Unie. Deze verkiezingen zijn niet zomaar een datum op de kalender; ze vormen een beslissend moment voor ons allemaal om onze mening te geven en de richting van de EU te beïnvloeden.

Read More
juni 3, 2024

In juni zullen de Belgen stemmen voor vertegenwoordigers in regionale, nationale en Europese parlementen. Aan de leiding in de verkiezingsrace staat de radicale separatistische partij “Vlaams Belang,” die niet alleen pleit voor de afscheiding van Vlaanderen, maar ook het hoogste aantal Kremlin-aanhangers onder haar vertegenwoordigers heeft.

Read More
mei 17, 2024

Deze aanvallen zijn niet alleen gericht tegen mijn verkiezingscampagne, maar tegen de democratie en de rechtsstaat zelf. België moet een voorbeeld blijven van democratische waarden, en dergelijke politiek gemotiveerde geweldsdaden mogen niet worden getolereerd.

Read More
mei 7, 2024

In een tijd van aanzienlijke uitdagingen en veranderingen op het Europese continent...

Read More
mei 2, 2024

De integratie van migranten in de arbeidsmarkt is een cruciaal vraagstuk, naast de significante hervormingen van het welzijnssysteem om ondersteuning en onafhankelijkheid in evenwicht te brengen.

Read More
mei 2, 2024

Het schandaal met extreemrechtse politici zijn niet slechts geïsoleerde gebeurtenissen, maar een weerspiegeling van de bredere kwetsbaarheden waarmee de EU vandaag de dag wordt geconfronteerd.

Read More
april 30, 2024

Marta vestigt de aandacht op het delicate evenwicht tussen het waarborgen van nationale veiligheid en het beschermen van mensenrechten.

Read More
april 29, 2024

Ik ben trots die brug te kunnen zijn tussen Vlaanderen en Oekraïne op een weg naar een sterker en vreedzamer Europa.

Read More
april 29, 2024

Dit is waarom ik vrijheid en democratie zo waardeer: als je hard genoeg werkt om gezien te worden, zal je gehoord worden—zo nadrukkelijk dat je niet meer genegeerd kunt worden.

Read More
april 27, 2024

Ziet u geen informatie over nieuwe politieke partijen op staatsmedia? Weet u waarom?

Read More
april 26, 2024

De keuze tussen investeren in defensie of deelnemen aan oorlogsvoering is niet alleen een moreel dilemma, maar ook een diepgaande economische kwestie.

Read More
april 25, 2024

De noodzaak om de defensiecapaciteiten te versterken wordt niet alleen gedreven door de onmiddellijke uitdagingen, maar ook door de langetermijnvisie om de Europese orde en soevereiniteit te handhaven.

Read More
april 25, 2024

Op 23 april 2024 had ik het genoegen om het langverwachte verkiezingsdebat bij te wonen op de VUB-campus in Etterbeek, georganiseerd door LVSV Brussel. Dit evenement richtte zich op twee cruciale maatschappelijke kwesties: migratie en onderwijs.

Read More
april 24, 2024

Iedereen heeft het al opgemerkt, maar het is de moeite waard om het nog eens te benadrukken - vandaag de dag heeft oorlogsvoering zich ontwikkeld voorbij de conventionele gebieden zoals land, zee, lucht en ruimte. Sinds de late 20e eeuw zijn er twee belangrijke dimensies naar voren gekomen: cyberoorlogsvoering en cognitieve oorlogsvoering.

Read More
april 24, 2024

Als kopkandidaat voor het Europees Parlement met de partij Voor U, draait het platform van Marta Barandiy om het versterken van de ondersteuningsstructuren voor ondernemerschap in België en heel Europa.

Read More
april 24, 2024

Vandaag de dag is ondernemer zijn misschien meer dan ooit een uitdaging, vooral in België. De meeste obstakels komen voort uit de huidige regelgeving en politieke opvattingen van beleidsmakers.

Read More
april 22, 2024

Op zoek naar vrede en welvaart die deze waarden met zich meebrengen, verlaten migranten hun landen en komen naar Europa. Deze waarden zouden centraal moeten staan in het Europese migratiebeleid.

Read More
april 19, 2024

In dergelijke discussies waar Oekraïners niet worden overwogen, praat u over Oekraïne alsof het een object is, terwijl u de wil en soevereiniteit van de hele natie die Europa boven Rusland verkoos, negeert.

Read More
april 19, 2024

Voor U is een nieuwe partij, opgericht in december 2023. Het is ongelooflijk moeilijk om door de stilte van de door de overheid gesubsidieerde Vlaamse media VRT heen te breken.

Read More
april 19, 2024

Volgens de resultaten van de enquête, benadrukt in Ovchars rapport, gelooft nu een overtuigende 81% van de Europeanen dat deelnemen aan de komende verkiezingen belangrijker is dan ooit.

Read More
april 16, 2024

Taiwanese activisten en functionarissen hebben hun ervaringen gedeeld met het bestrijden van Chinese inmenging tijdens de recente presidentsverkiezingen in Taiwan, tijdens een open discussie in het Europees Parlement, gehost door Petras Austrevicius.

Read More
april 16, 2024

Ik wil je Marta Barandiy voorstellen. Ze is een geweldige activiste. Ze is een geweldige mensenrechtenactiviste. Ze heeft hier in Brussel, in België en overal veel evenementen georganiseerd, steeds met een duidelijke boodschap: Solidariteit, vrede en mensenrechten moeten zegevieren in de Europese Unie en ook in Europa. Ik steun Marta. Jij ook?

Read More
april 14, 2024

VoorU onderscheidt zich van andere Belgische partijen door zijn benadering van governance, die minder regulering en meer persoonlijke vrijheid inhoudt, niet ongelijk aan de bredere liberale waarden die in andere partijen te zien zijn, maar met een duidelijke focus op directe betrokkenheid bij gemeenschapsbehoeften en lokaal bestuur.

Read More
april 11, 2024

Zoals beloofd in mijn vorige discussie, ben ik hier om inzichten te delen vanuit mijn eigen ondernemersreis. In 2018 nam ik de sprong en richtte mijn eerste adviesbureau op. Dit was een significant moment, vooral toen Asters, het grootste advocatenkantoor in Oekraïne, mij de kans bood om hen in België te vertegenwoordigen.

Read More

By using this website you agree with Cookies and Privacy Policies. Read the Policies